*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

miercuri, 24 decembrie 2008

cele mai bune filme din 2008

... a fost un an misto... am rupt odc-ul in doua, la cate filme am vazut anul asta. Urat din partea mea, sa nu ma duc la film - pt k, da, nu ma duc!!! - si in loc, sa downloadez in prostie dar ideea e ca eu ma consider un moviebuff si nu cinefil. un moviebuff vede tot ce-i pica - exista si niste conditii (cel putin in cazul meu) - dar asta cu moviebuff vs cinefil e mai mult o scuza pentru mine, pentru ca nu ma uit la unele filme (de antologie sau care vor intra in "all-time best...") dar asta e alta discutie.
... a fost un an in care benzile desenate au revenit pe ecrane si au curatat incasarile: The Dark Knight, Iron Man, Speed Racer, Wanted, Hellboy II, Hancock, The Incredible Hulk, Max Payne . Spus altfel, a fost o lupta intre Marvel Comics si DC Comics si toate au avut de castigat. Cu siguranta the Dark Knight a fost cel mai apreciat, urmat de Iron Man, cel dintai avand parte si de o publicitate fantastica, care catre lansare a devenit una negativa datorata mortii lui Heath Ledger - cine zice ca filmul nu e apreciat mai mult din cauza ca este ultimul film al lui, face o mare prostie! - oricum, Batman e superior Iron Man-ului atat de la distributie si regie pana la efecte speciale care au abundat in Iron Man (sincer, imi plac mai mult FX-urile din Iron Man).
... a fost un an cu multa actiune, vezi Taken a lui Luc Besson,cata bataia am vazut in filmul ala nu am mai vazut de la... Rambo :))... pe bune, Stallone ar trebui sa se duca la culcare. Street Kings cu Keanu Reeves, a fost "dragut" sau mai exact "close... but no cigar", "The Bank Job" mi-a placut cinematografia si atentia la detaliile din anii 60-70 dar a fost prost mediatizat si s-a pierdut si el pe la jumatea anului. "Eagle-Eye" - teoria cu "Big Brother i s watching you" se pare ca va fi tot timpul lait-motiv pt filme dar mi-a placut si intr-o luna va fi amintire, "Felon"- iti arata ce inseamna sa fi la locul nepotrivit, la momentul... prost, mi-a placut dar sfarsiul a fost tras de par... rau. "Traitor"... o actiune de mana a doua, dar cu o distribuitie care l-a ridicat destul de mult in topul meu. "Jumper"- superba ideea, chiar mi-a placut dar se putea si mai bine! "21" misto filmul, Kevin Spacey rules!!!, dar ideea aia din film de la sfarsit cu "Ce-ai facut cu viata ta?".. si el avea 23 de ani, ma face sa zic k NU! "Burn After Reading" a fost un film de "chill" al fratilor Coen dupa "No Contry For Old Men" dar cred ca si pentru asta a fost menit... o comedie neagra adresata filmelor lor (... pe care eu le consider bicrome).
... la comedie 'the apatow gang' au pasat, au dat cu capul, tot ei gol si tot ei au repus jocul in miscare: "Zack and Miri Make A Porno", "Pineapple Express", "Forgetting Sarah Marshall", minus Ben Stiller cu "Tropic Thunder" care i-a luat....:)) si doar cu un film.... las' k's tineri, mai au timp.

Eu personal:

1. Smart People
2. Definitely, Maybe
3. Elegy
4. Taken
5. WALL E
6. The Dark Knight
7. Iron Man
8, 9, 10.... mai sunt cateva zile din anu asta :)))


P.S. (din 25 decembrie) Cineva mi-a zis ca si Paranoid Park ar trebui sa fie mentionat, pai nu e mentionat, pentru ca e din 2007 (chiar daca la noi a fost lansat in 2008.. iulie).
Cineva mi-a zis de "Shine a Light" a lui Scorsese, un documentar despre Rolling Stones si A Bigger Bang, dar cred ca se incadreaza mai mult la 'concerte inregistrate' decat la categoria de 'documentar'
P.S. (din 31 decembrie) Am vazut Valkyrie si mi-a placut dar nu m-a impresionat cu nimic. In schimb Frost/Nixon e foarte bun si merita vazut. Nu cred ca au ales cei mai buni actori pentru roluri dar isi fac treaba mai mult decat suficient. Foarte bun!...film :))
P.S. (din 10 ianuarie) "The Curious Case Of Benjamin Button" - foarte bun filmul. Cu siguranta unul dintre cele mai bune filme din 2008 (dar nu si in topul meu :)) ). Cel mai mult mi-au placut interpretarile, pe bune, Brad Pitt & Cate Blanchett fac o echipa grozava!!!

Niciun comentariu: