*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

marți, 6 octombrie 2009

the theory

... astazi a fost prima zi de scoala.. ceea ce ma bucura nespus... not!!!
ce mi s-a parut mai interesant a fost doftorul care a tinut cursu' si care a ridicat america in slavi si pe langa asta a inceput sa povesteasca cum se plimba el pe 5th avenue de parca s-ar plimba pe magheru.

... faza care eu vreau s-o comentez, este, ca eu merg pe ideea ca fiecare generatie (de la noi) vrea sa emigreze intr-o anumita tara. Pe bune, cred ca este o faza de generatie, adica, cele mai 'batrane', ma refer aici la cei intre 35 si 50 de ani au vazut america, ca pe taramul tuturor posibilitatilor, pentru ca asa au crescut... visand sa ajunga acolo si nu e numai cazul medicinei ci si altor meserii. Evident cei care nu putut sa ajunga acolo s-au dus la vecini, canada care pe cat e de aproape, pe atat e de departe, considerand orientarea... (mai degraba socialista :)) )

... generatiile mai tinere (20-35 de ani), in schimb, vad europa ca un loc mai 'friendly' si de ce nu mai 'aproape' de casa nu numai geografic cat si dpdv al obiceiurilor sau mai degraba al tabieturilor. A fost vremea cu Germania (care inca mai este) dar acum si Franta, UK, etc, Prezinta la fel de multe oportunitati ca si SUA (unele poate chiar mai avantajoase)
Ai putea spune ca intervine si integrarea in UE dar totusi 'batranul' continent pare mai deschis, mai breaz si nu in ultimul rand... mai plin de viata... mai tanar (si mult mai slab :)) )

Din nou, subliniez, e teoria mea

N.B. america in schimb l-a dat pe bush, care a aratat ca uneori americanii sunt mai prosti decat par (cu tot respectul). Nu ca noi am fi in masura sa vorbim dar din nou diferentele se fac intre continente si nu tari (oricum nu ai avea termeni de comparatie). america are NRA si aici comentariile sunt de prisos.

N.B. cu toata critica mea totusi ma gandesc ca (in subconstientul meu) am ganduri pro-americane pentru ca ma uit (ne uitam) la stilul lor de viata si acolo am vrea sa ajungem. De la modul cum vorbesti (replici si fraze americane) pana la obiceiuri care le vezi in filmele si serialele lor.

Ma gandesc la generatiile care au trait sub comunism si sunt convins ca america parea Rai dar pentru cei de varsta mea... raiul arata altfel.
sper ca m-am facut inteles?!... si daca ai ajuns pana aici sa citesti... apreciez :)

2 comentarii:

bogdan_s spunea...

sa inteleg ca 'o sa iti iei zborul' dupa rezidentiat? /:)
n-o sa fie o persoana matura sa te condamne, desi ar fi mai trist fara tine pe o sectie de orto.. :))

dru spunea...

ironic sa scriu aici asa ceva... nu comentez :))