*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

sâmbătă, 3 ianuarie 2009

Small Ideas for a Large Town

... e un proiect inceput de "Point 4" si sustinut de revista "Arhitectura", care se ocupa de spatiu inutil din Bucuresti. Mai exact, exista o gramada de locuri in Bucuresti care sunt nefunctionale, pe langa faptul ca, unele din ele arata ca dracu, altele sunt nepractice sau pur si simplu.... "te zgarie la ochi". Ideea este, sa se faca ceva cu ele... una din idei, e sa se puna cosuri de baschet pe stalpii de iluminat (...sau in mijlocul unor intersectii - asta mi s-a parut cam tampita), alta a fost sa puna cifre, mari si rosii - ca vacile de acum vreo 3 ani, una a fost sa se faca un trotuar acolo unde este sosea... ca de exemplu pe Calea Victoriei (poza de mai jos). Cea mai reusita, mi s-a parut amenajarea malurilor, de-a lungul Dambovitei dar ei - realizatorii - oricum au o fixa :)).
... daca esti de acord cu ei, intra pe arhitectura1906.ro si semneaza petitia. Proiectul este valabil pentru Bucuresti... momentan.




... ideea pleaca de la podul Mogosoaia, "impropriu" pod, pentru ca de fapt era un drum pavat cu busteni, care unea Drumul Brasovului cu Ulita Mare... si ghici unde uneau... fix la Pizza Hut :))...

Niciun comentariu: