*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

marți, 20 ianuarie 2009

nu pot sa ma abtin!!!! tre' sa spun ceva!!!

... am vazut/am auzit/am citit ca toata lumea se plange ca-n romania nu merge nimic. ei bine io am descoperit leacu' : Furosemid, tata!!! Daca tot ne pisam unii pe altii, hai macar s-o facem repede si bine... ca sa ne treaca!

... englezii au micul lor dejun cu fasole, costita, omleta si paine prajita.... se bas#esc toata ziua dar macar la sfarsitul zilei totul se termina (cu bine, cred) ... ca o iau de la capat, asta e partea a 2-a.

furosemidul este un diuretic de ansa cu actiune diuretica si saluretica prompta, de intensitate mult mai mare decat alte diuretice (se instaleaza in decurs de cateva minute dupa injectare i.v. atat la omul sanatos cat si in retentiile hidrice) si cu o curba de actiune dependenta de doza. Dupa administrarea i.v., efectul apare in 5-15 min, este maxim in 15-30 min. si dureaza 2-3 ore.

P.S. acest post vine cu perioada lunii in care tre' sa platesc facturi... deja e ca un fel de ciclu: 3-5 zile de sangerari si dureri in care 'always' pare sa nu se transforme in 'sometimes'

Niciun comentariu: