*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

joi, 15 ianuarie 2009

.... prima mea postare...

... acum ca stau sa ma gandesc, nu cred ca imi aduc aminte de ce am inceput sa scriu.... impropriu e termenul 'scris'. Majoritatea dau raspunsul ala imbecil cum ca "Am ceva de zis". Acum, ca 'asculta' cineva sau nu, e la latitudinea cititorului. Am citit undeva ca pana la urma ( in opinia autorului), tot amuzamentul asta cu blog-urile este spre detrimentul culturii si pana la urma si a inteligentei. De ce?... pentru ca in loc sa citesti o carte, preferi sa citesti porcariile unui nimeni cu/fara pregatire referitor la orice rahat care i se intampla. Iar sentimentul ca poti sa scrii cum vrei si poti sa-ti alegi orice subiect te face sa te simti... de ce nu!.. ca un scriitor. Daca ai postari regulate in decurs de un an, doi, poti sa alcatuiesti o :)) culegere!! Da! De ce nu?! un 'best of' veritabil. Exista tag-uri, iti alegi unul cu jdemii de articole si scoti o carte.Nu!!! daca esti blogger si citesti aici iti spun eu, ca esti la milioane de ani de a fi un scriitor!!!
... astazi am intrat pe un blog si de acolo pe altul si de acolo pe altul... si mi-am dat seama k sunt patetic :))... adica, cel putin asta gandeam cand am vazut ce scrie lumea. Chiar nu ma intereseaza ce fac ceilalti!!! Chiar nu ma intereseaza parerea altora despre ceva anume si cu atat mai mult ce gandesc! Nu pentru ca nu sunt om deschis la minte, macar sa pot sa ascult ce au altii de zis dar pur si simplu 90% si chiar mai mult sunt de o mediocritate dusa la extreme si care chiar tinde la o prostie crasa. Chiar nu ma intereseaza ce cd ti-ai luat de craciun sau cum tu te-ai certat cu prietena ta, ea a postat 'scrisoare' de dragoste sau ura pe blog-ul ei si tu la randul ai pus si tu un rahat pe blogul tau cum ca si tu o iubesti.
... am citit intr-o revista, ca lumea, in spatele calculatorului capata o alta 'personalitate' daca vrei sa-i spui asa, nu in toate cazurile una mai buna sau mai.... desteapta. Un sondaj spunea ca mai mult de jumate din persoanele intervievate au recunoscut ca mint, infloresc, inventeaza multe din discutiile pe net, ca e mail sau ca e un post pe un blog cam toate se incadreaza la 'libertatea' care ti-o ofera internetul. Poti sa fii cine vrei, cum vrei si la ce ora vrei.
... am inceput sa scriu pe acest blog pentru muzica si fotografie dar se pare ca m-am abatut de la ideea principala... oricum m-am plictisit de toate... mai ales de blog-uri :))
... cam atat.

2 comentarii:

Hubba spunea...

Mă... tu nu vezi esențialul: ăsta e blogul TĂU. Aberațiile tale, scrisorile de dragoste proprii, prostia crasă sau inconștiența ta, you name it. Ce pula mea, te auto-cataloghezi în cei 10% sau, mai rău, între cei 90% aberanți-on-line și cedezi nervos? Aveam impresia că scrii pentru tine în primul rând și pentru ceilalți în al doilea rând. De ce dracului ajungi să crezi că, cineva, oricine, te vede ca și un scriitor? Nu frate, let me ring some bells in that thick skull of yours, eu unul apreciez ”aberațiile” astea legate de fotografie, film, muzică și.. RATB. Și...pula mea, chiar deschid ochii. Și încă un lucru: tu de duci în parc, în cafenea, la concert sau la teatru! Și scrii aici de 1 an și ceva...

dru spunea...

nu am zis ca cineva ma vede ca un 'scriitor'... am zis k majoritatea incep sa aiba impresia ca daca au blog sunt la un pas de a deveni scriitori... si imi trebuie un argument bun ca sa fiu contrazis.
autocatalogatu sau autocritica vine prin diferentiere fata de... cine te raportezi, iar 'calitatea' lipseste in oricare 'loc' - de fapt - la asta vreau sa ajung... decat sa aberezi pe un blog si sa consumi spatiu mai bine faci altceva. ai putea sa-mi spui ca prin exercitiu ajungi sa scrii mai bine, adica sa fie un articol interesant, gramatical corect :), reprezentarea unei idei proprii sau macar in aproprierea pertinentei, te face sa exasperezi jdemii de retine plus sa-ti atragi o 'imagine' proasta. Imagine zic, pentru ca in momentul in care tu postezi ceva ce este public, tu vrei sa fie vazut acel lucru. Chestia asta cu 'scrisul pentru tine' e ceva relativ cu o limita fina intre 'e pentru mine' si 'iti place despre ce scriu'/'scriu misto :)'. Nu poti sa negi aceste argumente, pentru ca sunt valabile pentru toata lumea. de la asta porneste toata ideea de blog!
... in plus nu uita de anonimitate. multi nu fac referire la persoane apropiate (exista exceptii evident) sau daca fac sunt sub forma de porecle, diminutive, alinturi sau altceva asemanator.
... mi-a placut sa cred, ca t(z)ine de refulare in sensul ca scrii de ce te enerveaza nush'ce sau ce te intereseaza sau de ce-ti place dar.... intotdeauna exista un 'dar'!... uoff am obosit sa tastez.