*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

miercuri, 26 noiembrie 2008

17 motive pentru care nu poti sa faci un slasher flick romanesc

1. intr-un film romanesc nu ar exista atat spatiu cat exista in state... adica nu o sa vezi un cutitar alergand dupa o blonda intr-un apartament din drumul taberei. a. pt k filmul ar fi scurt-metraj. b. pt ca nu vrei sa-l vezi pe cutitar alunecand pe un presh si dand cu capul la aterizare de un calorimetru.
2. intr-un film romanesc este obligatorie existenta unei babe care sta la geam sau nu neaparat o baba, dar cineva tot ar vedea ceva... sau o sa i se para ceva cunoscut.
3. intr-un film romanesc, ucigasul nu stie sa foloseasca decat topoare si pentru asta ai nevoie de un cadru larg deeci iti trebuie o camera cu un obiectiv mare, ceea ce inseamna ca va trebui sa dai mai multi bani, ceea ce inseamna un buget mai mare si cum la noi e economie de piata.... intelegi unde merg.
4. in romania, in loc de coloana sonora ai auzi manele.... poti sa-ti imaginezi?! the horror!!!
5. in romania, distributia ar fi "aranjata": a) abramburica ar fi prima care moare... probabil alergand goala prin padurea de la baneasa si sfarsitul ei, ar veni odata ce se impiedica de niste cutii de bergenbier de la ultimul 1 mai sau b) tanti aia din "numai iubirea" care si canta ar fi eroina... intelegi unde bat.
6. intr-un film romanesc, regizorul nu ar putea sa fie altcineva decat sergiu nicolaescu
7. intr-un film romanesc, pe un fundal ar trebui sa apara "rapirea din serai"
8 intr-un film romanesc, politia.... chiar mai trebuie sa continui?!
9. in romania, noi ne facem reclame in filme si actiunea ar trebui sa aiba loc si in transilvania, macar ceva acolo!?!
10. intr-un film romanesc, injuratarile ar suna... io cred ca l-ar speria pe ala rau! dar in acelasi timp ar da o naturalete autohtona cum rar ar mai exista intr-un film romanesc. Un "sa moara mata" la locul potrivit face miracole sau hai s-o luam invers, daca ala rau ar injura... nici nu ar mai fi nevoie sa alerge dupa victime, pt k s-ar opri chiar ele sa-i zica vreo doua
11. intr-un film romanesc... daca ar exista un grup de tineri alergati/urmariti de cineva si sa zicem, doi sau mai multi dintre ei s-ar intalni sau ar afla cine e, ala si-ar lua o mama de bataie, sora cu moartea (cu toate cutitele si topoarele lui)
12. in romania... adica intr-un film romanesc, nu o sa apara pistoale/revolvere/pusti, pentru ca noi nu avem bani de asa ceva, dar am avea petarde, pocnitori.
13. intr-un film romanesc ar aparea... the new dacia sandero!!! (vezi top gear)
14. intr-un film romanesc, numele personajelor ar fi: gherghe/gica, ion, maria, vasilica, adelina... nu am avea nume cool!
15. intr-un film romanesc, the african-american ar fi un... rrom, ceea ce... no comment: "hai, fah sah fhugim!"
16. romanii au un instinct de autoconservare foarte dezvoltat, prin urmare, daca pe oricare ne-ar alerga un cutitar, dupa 2 ore am fi a) la bunici, la tara sau b) la bordul unei curse lowcost catre italia/spania.
17. toate astea le-am scris in timp ce ma uit la "the cycle" si ultima mea idee este ca... nu va uitati la slasher flicks!!!... mai ales alea romanesti!!! :)))

Niciun comentariu: