*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

duminică, 23 martie 2008

ce filme am mai vazut

Cassandra's Dream - Woody Allen devine din ce in ce mai placut... pt mine (mai am o intrare despre el cu privire la "Match Point", un film de care imi aduc aminte si acum cu placere).
Povestea a doi frati cu probleme financiare (nu chiar asa de serioase) dar care se baga in tot felul de afaceri (unu e cartofor, iar altul traieste cu visul construirii unui hotel+k are o prietena cu anumite pretentii la "intretinere"). Treptat cei doi se afunda din ce in ce mai mult in datorii, dar noroc k au un unchi dispus sa-i ajute, pana cand si unchiul (doctor de succes, cu numeroase clinici worldwide) le cere si el un favor... "take care of someone" acesta fiind sub investigatie (fiscala parca). Pentru deznodamant, sugerez sa vedeti filmu'. Distributia e misto: Ewan McGregor, Colin Farrell, Tom Wilkinson.
Si daca nu am zis-o de 100 de ori o mai zic odata. Mi se pare ca Woody Allen a ajuns la o "maturitate" cinematografica in care dialogul este pastrat la un anumit esential si numai necesita o alterare artistica "a la Allen" ci doar lasa cinematografia clasica, personajele mediocre (dpdv existential), dialogul simplu fara conversatii retorice sau glume (negre sau altfel) sa-si faca treaba si poti sa te pui in locul personajelor lui foarte usor. Si cel mai si cel mult imi place k subiectele sale sunt vechi de cand lumea dar le reda intr-un mod simplu, usor de inteles dar care te lasa pe ganduri dupa aia. Vorbesc de dragoste, ura, constiinta, familie, idealuri in viata si nu in ultimul rand banii.

Cashback - Un tip se desparte de prietena lui si dupa aia ii pare rau, El vrea sa se cu ea, ea deja si-a gasit pe altcineva. Devine insomniac si k sa nu piarda timpul uitandu-se la pereti, se angajeaza la un supermarket (evident in tura de noapte). De completat ca e student la arte si fiind un tip cu imaginatie... de aici toata actiunea filmului: fantezii prin raioane de carne, numai dilii de colegi si tot asa.

The Bank Job - Jason Statham revine ca bank-robber. Tre' sa jefuie o banca in care sunt tinute pozele cuiva din familia regala, intr-o ipostaza indecenta iar ce mai gaseste pe acolo e al lui si al colegilor lui (unu' dimtre ei e porn* :)) ). Filmul nu m-a impresionat cu nimic... dap, absolut nimic.


Goya's Ghosts - Cu Javier Bardem (care nu e Goya), Natalie Portman (nici ea nu e Goya), Randy Quaid (nici el nu e Goya) si Stellan Skarsgard el e Goya!!!,... ala rau din "Ronin", tata lu' Orlando Bloom din "Pirates of the....", profu' de mate din "Good Will Hunting", capitanu' Tupolev din "The Hunt FOr The REd October" care sincer io il iau ca rol secundar in acest film. Muza lui e lovita de Inchizitie. Torquemada e mort de ceva timp deci si Inchizitia e pe sfarsite in film dar este reprezentata de Javier care se bucura de Natalie in.... cum sa-i zic??!!... parnaie si asta mica face un copil... si m-am plictisit sa tot scriu... mai uita-te si tu la filme si zi-mi si mie.

Niciun comentariu: