*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

duminică, 16 martie 2008

care-i faza


prima data am auzit de faza asta cand eram anu' I, la o materie psihomed (un fel de hai sa ne jucam de-a psihologii) si se numea invidia medicorum pessima si faza e k daca nu as stiut de ea cred k nu o bagam in seama sau nu as fi stiut ca exista un nume pt ea dar o vad in fiecare zi, de la studenti pana la prof doftori care se fac k ploua... dar e acolo. + k vine (invidia) cu niste replici "Unde dreaq ai facut medicina?" "Mai gandeste-te si tu inainte sa vb!!!", "Mai cauta tu hemoragia aia si cand o gasesti suna-ma k vin si io sa o vad!", "nu ai nici o treaba cu medicina!". acum,... stiu k exista numeroase catastrofe in medicina sau exista situatii catastrofale (si tragedii) in medicina din jurul nostru (dar exista si niste medici de te crucesti de ce sunt in stare sa faca, cum pun diag semiologic si nu paraclinic sau imagistic, ma refer la aia cu fler) dar in momentul in care un medic ii spune altui medic ceva k ceea ce am scris mai sus nu este vorba numai de "bah esti un idiot" ci si de "bah kktule, stiu mai multe decat o sa stii tu in tzunshpe mii de ani" si cine ma contrazice il rog s-o faca.
iar concurenta(care se poate concretiza intr-o invidie... sau nu) asta intre medici si viitori medici nu se naste dupa absolvirea facultatii ci se cultiva si nutreste in timp, din anul I, pana la pensie si dupa.
Oricum, atat timp cat iti faci treaba bine sunt putine sanse sa te traga cineva de maneca decat in completare (care tot un fel de "bah kktule mai ai de invatat" e )
Poate sa sune cum k "m-as plange" sau k mi-as plange neputinta, k sunt patit si fac si io la fel si am patit la fel dar asta nu schimba situatia k exista si e parte din mine, sunt invidios cand cineva stie mai multe ca mine (si stiu k nu stiu multe) si sunt atat de bucuros cand stiu mai mult ca altcineva. Si e de abia inceputul...

in concluzie nu mi-a placut garda de azi noapte :))))) dar a fost o experienta... mai mult ragaieli intre diferite specialitati (sau asta e ceea ce am vazut mai bine, k s-a lasat totusi cu tipat si perdele trase)

PS chestia cu,invidia medicorum pessima , nu e asa de importanta in general dar trebuia mentionata.

Niciun comentariu: