*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

vineri, 18 septembrie 2009

the best of romania part 5

...Rezidenţii, banii înapoi. Am pus o restricţie punitivă.Rezidenţii sunt plătiţi din bugetul statului. Dacă un medic a terminat specialitatea şi vrea să plece, sigur că poate să plece, dar a făcut specialitatea pe banii ţării şi acum trebuie să returneze banii. Salariul unui rezident este în jur de 12 milioane de lei vechi, înmulţim cu 12 şi vedem cât face pe un an. Probabil că mulţi nu vor avea banii ăştia, dar mi se pare o măsură corectă. Intră în vigoare din anul universitar viitor. Anul ăsta ţinem rezidenţiatul pe principiile vechi....  zise Ferrari

1. 'făcut specialitatea pe banii ţării' - nu pe sanatatea rezidentului!!!... ci pe banii 'lui'... ai statului!!! asa ar trebui sa cerem, treptat, banii inapoi la toti care pleaca peste hotare... la urma urmei ar putea sa ceara si bursele de merit din timpul facultatii. Pentru banii aia nu a muncit nimeni... sunt doar cadou. Kdou!!!!

2. restrictie 'punitiva'

3. ce faci cu 12 milioane?

4. acum o luna au propus sa nu fie platite 20 de ore de munca.. la politisti si medici. Atat!!! doar la politisti si medici! Politistii au raspuns ce-i drept.

5. In plin an electoral faci afirmatia de la pctul 4 si in decurs de o luna anunti ca dublezi salariile

6. mai sus sunt 5 pasi... 5 motive pentru care un ministru va fi schimbat, 5 motive pentru care iar vor pleca mii de doctori. De la '90 au plecat 25000 de medici iar numai in ultimii 2 ani au plecat aproximativ 4000, iar singura metoda care a fost gasita, a fost o restrictie.... PUNITIVA!!!


Cu respect    

+1



P.S. Acum vreo cateva luni cineva mi-a spus ca nu intelege de ce doctorii se plang de salarii... "Daca lucrezi de la 8 la 13!?!"..."Ce faci in timpul ala?"... si pe bune ca inca nu stiu ce sa-i zic... nici acum nu stiu cum sa-i raspund.

Niciun comentariu: