*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

miercuri, 29 aprilie 2009

steppenwolf theatre company

... daca te gandesti ca e vorba de formatia aia cu 'born to be wild'... poti sa treci la alt blog. Prima data am auzit de aceasta trupa acum cativa ani cand cautam filme mai vechi cu John Malkovich si am vazut "Of Mice And Men", unde joaca alaturi de Gary Sinise. Daca nu ai vazut filmul, iti recomand cartea si daca nu ai timp de citit cartea, atunci... vezi filmul pentru ca merita!
... Gary Sinise, Jeff Perry si Terry Kinney au fondat trupa in 1974 cu primele reprezentari in subsolul unei biserici dintr-o suburbie a Chicago-ului. Gary Sinise e tipul din CSI: New York, Jeff Perry e tipul din Oz (guvernatorul) si pe Terry Kinney l-ai mai vazut in Prison Break. Daca ti-am starnit interesul pot sa-ti mai zic ca aceasta trupa a lansat multi actori si mai mult de atat, a incercat sa transforme amatorii in adevarati profesionisti. si zic asta pentru ca majoritatea 'ensemble-ului' e formata din oameni fara o scoala de specialitate... "superioara" dar cu o profunda pasiune pentru teatru. Printre numele care s-au perindat si inca mai apar pe afisele spectacolelor se numara: John Malkovich, Joan Allen, John Mahoney, Martha Plimpton, Francis Guinan, Glenne Headly, Gary Cole, Kathryn Erbe, Skipp Sudduth, Laurie Metcalf, William Petersen, Sam Shepard, David Hyde Pierce.

... aceasta intrare vine ca urmare a premiilor UNITER care au avut loc aseara. Gala tinuta cu sala 'pseudoinchisa', fara sponsori, fara acoperire media.
... nu neg asa-zisa criza economica dar la noi teatrul e pe cale de disparitie. Daca pana acum 2-3 ani ma gandeam ca va avea un avant dar sub alta forma ( Teatrul Act, Green Hours, Prometeus) dupa aseara incep sa dau inapoi. Daca 3 americani proaspati absolventi de liceu au putut sa formeze una din trupele cele mai prolifice din State si hai sa fim seriosi ca americanii sunt departe de a fi actori de teatru (raportat la tv si cinema) la noi de ce nu se poate?!
... este adevarat ca majoritate dintre noi prefera teatrele mari (TNB, Bulandra) dar poate ar trebui acordata atentia cuvenita si teatrelor mai mici sau tinerilor actori - studenti, elevi - de curand la Bulandra, acum vreo doua saptamani au fost prezentate piese interpretate de elevi... sala a fost, goala, evident.
... morala o las pe seama ta si poate data viitoare cand te intreaba cineva daca vrei sa mergi la teatru poate.....................(feel.in.the.blanks.).......................................................................

Un comentariu:

Shaula spunea...

Dar de Steppenwolf al lui Hesse a auzit cineva? De acolo s-au inspirat toti nătăfleții din ultimii 50 de ani. :) Sunt curios, Dru, daca Steppenwolf al lui Hesse te zice mai bine decat alti lupi de stepa. Poate ne impartasesti niste feelinguri pe blog.