*pareri cu coloana sonora si ganduri spuse cu voce tare... sau scrise

duminică, 8 februarie 2009

cand ma fac mare vreau sa ma fac boala... daca se poate tumora e si mai bine

... bai, inteleg ca orice descoperire ar trebui sa poarte numele descoperitorului dar uneori exista o limita. ca de pilda... motorul Otto, Diesel, legile lui Kirchhoff, tabelul lui Mendeleev, reprezinta modele prin care apreciem ceea ce au facut... ce au lasat in urma, si dupa jdemii de ani, cei enumerati anterior. Nu vor exista niciodata alte nume care sa inlocuiasca exemplele de mai sus. Nu o sa existe altfel de motor Diesel care se va numi motorul Jiji in 3, 4, 5.. timpi. Si dupa aia trecem la medicina si aici devine interesant... ce poate sa fie o apreciere mai mare pentru un medic decat o boala sa-i poarte numele: Chagas, Down, Turner, Wilms, Klinefelter, Korsacov, Crohn, Goodpasture, Hodgkin, Epstein, Barr, Gilbert, Alagille, Byer, Caroli, Gaucher, Niemann-Pick, Fallot, Kawasaki, Takayasu, Albright, Horn, Apert, Arnold-Chiari, Bowen, Stevens-Johnson, Williams, Vogt-Koyanagi-Harada, von Recklinghausen, von Willebrand, Waldenstrom, Felty, Freeman-Sheldon, Guyon, Hamman-Rich, Marfan, Osler-Rendu, Reye, Rett, Parkinson, Rosenthal, Burkitt, Dubin-Johnson, Rotor, Fanconi, Fournier, Guerin-Stern, Horner, Wolff-Parkinson-White, Zollinger-Ellison, Heberden .... si lista continua

.... imi si imaginez cum o tanara domnisoara vine acasa cu tanarul ei logodnic si tatal fetei intreaba: "tinere Zoster?! Ce planuri ai cu fata mea Varicela??!!"... bine, zoster si cu varicela nu sunt nume proprii dar totusi efectul este scontat.

N.B. Acum ca stau sa ma gandesc in loc de 'boala vacii nebune' de ce nu s-ar numi 'Fulga's Disease' sau in loc de gripa aviara sa se numeasca... 'puiu's disease'... I. Al. Bratescu-Voinesti s-ar da cu capu' de... bah numa' prostii am in cap!!!

Niciun comentariu: